البيتزا النباتية

وصفة: سو أسامة


مقادير العجينة :
- ١ كوب دقيق قمح كامل
- نص كوب دقيق شوفان (بتطحنوا الشوفان فى المطحنه بتاع التوابل هيتحول لدقيق)
- معلقه كبيره بيكنج باودر (مش متأكده هي مسموح بيها فى النظام و لا لأ بصراحه ، بس وجودها زى عدمه أصلا)
- زعتر
- بابريكا
- ثوم بودره
- نص كوب ماء للعجن

مقادير الصوص (بدال صلصة الطماطم) :
- ثمرة أڤوكادو كبيره تامة النضج
- عصير لمونه كبيره
- فلفل إسود

الحشوة:
- طماطم
- فلفل أحمر و أصفر
- كرفس
- زتون
- بروكلى
- نص معلقه صغيره زعتر
و طبعاً تقدروا تضيفوا أى خضار تحبوه

الطريقه :
- أول حاجه هنخلط الدقيق الكامل مع دقيق الشوفان و بيكنج باودر(اذا مسموح) و التوابل و نبدأ نعجنها بالمايه هننزل المايه شويه بشويه مش مره واحده
- بعد ما تتكون العجينه هنفردها و نحطها فى صينيه و تدخل الفرن شويه لوحدها على درجة ١٨٠ حوالى ١٠ دقايق
- هناخد الأڤوكادو و اللمون و فلفل اسود و نهرسهم مع بعض و اول ما العجينه تطلع من الفرن هنفرد عليها الأڤوكادو كبديل لصلصة الطماطم

- و اخر حاجه هنرص عليها الخضار و زعتر و تدخل فرن نسوى الخضار و بعد كده هتكون جاهزه عندنا
* بصراحه طعمها أكثر من رائع و لا فيها نقص ملح و لا نقص أى حاجه بدون مبالغه و الكلام ده فعلياً حلوه جداً و لازم تجربوها 👍🏻
و دى صفحتي عالفيسبوك لو حابين تشوفوا وصفات أكتر 😌
Sarah's Kitchen 91