صينية الخضار بالفرن (التورلي)

وصفة: Amal Mahmoud


في صينيه رصوا شرائح خضار كل الأصناف اللي عندكم خلي اللي بياخد سواء أكتر الأول في القاع (حلقات جزر وبروكلي وخرشوف وبسلة أو فاصوليا خضراء ) ثم حلقات بصل كتيييير وبطاطس وباذنجان وكوسة ومشروم ثم حلقات فلفل أخضر ثم حلفات طماطم كتييييير فوق الوش وبعدين شوية عصير طماطم فريش أو مية وفلفل أسود مطحون كتير ودخلوه الفرن الرف الأوسط وسيبوه ساعة ونصف مثلا لحد ما يستوي والطماطم فوق الوش تتحمر تحفة بجد والصور من ع النت ممكن تترص طبقات فوق بعض أو حلقات مرصوصة ... السائل أو عصير الطماطم يغطي تلتين الصينية كدة لأن معظم الخضار يبنزل مية في السواء وممكن تحط معاهم حمص مسلوق أو فاصوليا بيضاء مسلوقة وفصوص ثوم صحيحة و ألف هنا

تعليقات