طبق التفاح بالتمر والقرفة

وصفة: أسامة خليل


نص كوباية جوز و تمريتين او تلاتة تتطحنهم في الكبة و تسيبهم على جنب.
ست تفاحات متقشرين , هناخد اربع تفاحات نقطعهم مكعبات و نحط عليهم معلقة كبيرة عصير لمون نخلطهم كويس و نقسمهم على اربعة اطباق.
التفاحتين الفاضلين هنقطعم في الكبة مع أربع تمرات كبيرة متقطعة برضه, نزود معلقتين عصير لمون كبار, نص معلقة صغيرة قرفة, ربع معلقة صغيرة جوزة الطيب , و ربع كوباية زبيب, و نضربهم , هيبقى عندنا صوص تقيل شوية .
هنقسم الصوص ده على اطباق التفاح المتقطع و و نرش عليهم من خلطة عالجوز مع التمر و تبقى تحلاية لطيفة.
و زي العادة نقسم الطبق في التحلاية على يومين

تعليقات