‫رزمبوخ (طبق ليبي)

وصفة: سجى زيزو


الطريقه

1-اغسل الرز وحطو في ميه 10 دقيقه
2- أخذ حله علي النار وحط فيها بصل مكعبات وكوب حمص مسلوق نص سلقه وفلفل اسود وملعقه صغيره زيت زيتون او ميه حسب الرغبه
3- نحط طماطم مبشوره وطماطم صلصه وفلفل احمر بودره وكركم وقرفه
4- بعد ماتتسبك المكونات مع بعض نحط نص لترا من الميه
5- نحط الرز الني في المصفي فوق الحله الاولي ونغطيه بااحكام ونسيبو علي نار متوسطه
6- نحط الخضار في الحله بعد مايستوي البصل ونأخذ حلة الرز ونحط عليه مرقة الخضار حولي كوب ونحرك الرز ونسيبو علي النار لحد مايستوي الرز
7- ننزل الحله ناخذ الرز في أطباق ونحط عليه طبيخة الخضروات المتسبكه

#ملاحظه حطي التوابل الي انتي بتحبيها ورشة قرفه علي الرز وطبيخ حسب الرغبه اكيد