مرقة الخضار

وصفة: أسامة خليل


مرقة الخضار, مكون أساسي في وصفات كتيرعلشان منجيبوش مكعبات رغم انه سهل جدا يتعمل..

ببساطة شديدة, المقادير:
بصلايتين, جزرتين, شوية كرفس, شوية ورق زعتر طازة او ناشف حتى حسب المتوفر, ورقة لاورا شوية بقدونس, و ممكن تضيفوا

الطريقة:
حاجات تانية انتوا بتحبوها , زي طماطم , مشروم , شبت, اللي تشوفوه مناسب .
هنقطع كل اللي فات و نزودله مية , طبعا كل ما تكتر مية هيبقى المرق خفيف, و لما تقللها هيبقى تقيل, و نسيبه ساعة او اكتر زي ما تحبوا , هتصفوه و اللي يحب يستعمله فورا تمام, اللي ما يحبش ممكن يحطه في مكعبات التلج و يخزنه و كده يبقى عنده مرق جاهز للاستخدام ساعة ما يحب.