حمص بالكاري

وصفة: أسامة خليل

للغدا حمص بالكاري , وجبة بسيطة و كلها بروتين و اهم حاجة سلطة كتير جنبها و ناخد كمية بسيطة لان فيها نشويات كتير :
• 1 حبة بصل مقطع
• 1 فص ثوم مسحوق
• ½ ملعقة صغيرة جذر الزنجبيل المبشور (ممكن تستغني عنها بربع معلقة جنزبيل مطحون)
• ¼ كوب مرق خضروات
• 2 حبة بطاطس مقطعة إلى مكعبات
• 1 حبة طماطم مقطعة
• 2 كوب حمص مطبوخ
• 300 جرام طماطم
• ¼ ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة
• ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود
• ¼ ملعقة صغيرة كمون مطحون
• ¼ ملعقة صغيرة قرنفل مطحون
• ¼ ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
نص معلقة كاري ( اللي معندوش ممكن يستخدم كركم عادي)
• في وعاء كبير الحجم يشوح البصل مع الثوم والزنجبيل المبشور على نار هادييييية اوي علشان نشوح البصل من غير ما يتحرق , طبعا بنشوح البصل الاول و بعدين الجنزبيل و بعدين التوم,
• تضاف البطاطس والطماطم الطازجة.
• يطهى الخليط مع التقليب لمدة 10 دقائق.
• تضاف بقية المكونات.
• يغطى الخليط ويغلى، ثم تخفض درجة الحرارة ويترك الخليط لينضج برفق لمدة 30 دقيقة أو حتى تصبح البطاطس طرية.
الوصفة الاصلية من موقع فتافيت , مع شوية تعديلات علشان تناسب نظامنا http://www.fatafeat.com/recipes/details/4662

تعليقات