وصفة: علا عنان
بس هي مش ماشية على قواعد ال plant based بالزبط، لأن فيها سكر وزيت وملح، فا ناكلها باعتدال وعشان نحلي من وقت للتاني، لذلك لزم التنويه
المكونات:
٢ كوب دقيق أسمر١ ١/٢ ملعقة صغيرة بيكنج باودر
١/٤ ملعقة صغيرة بيكنج صودا
١/٢ كوب سكر بني
١/٢ ملعقة صغيرة ملح
١/٤ كوب زيت جوز هند سايح
٢ ملعقة صغيرة بشر ليمون
١٥٠ جم توت بري، بتخيل انها ممكن تستبدل بتوت اسود او زبيب او فراولة مقطعة، جربوا
بديل البيض: ١ ملعقة كبيرة شيا مطحونة + ٣ ملعقة كبيرة مياه
بديل الزبادي: ١ كوب حليب صويا + ١ ملعقة كبيرة خل تفاح
الطريقة:
- نحضر خليط الشيا مع المية ونسيبه منقوع شوية، هيعمل قوام لزج شوية- نحضر خليط الحليب الصويا مع الخل، ممكن نحط اي حليب نباتي لوز او جوز هند
- نسخن الفرن على حرارة ٢٠٠
- نخلط المكونات الجافة (الدقيق، الملح، السكر، البيكنج باودر وصودا)
- نضيف بشر الليمون والتوت مقطع، الخطوة دي عشان نمنع ترسب الفاكهة في القاع
- نخلط في صحن تاني السوائل (الزيت وخليط الشيا وخليط الحليب بالخل)
- نضيف السوائل على خليط الدقيق
- نسكب الخليط في قالب الخبز الخاص بالكب كيك
- هيدخل الفرن على الحرارة العالية ٢٠٠ درجة لمدة خمس دقايق ، وبعدها من غير ما نفتح باب الفرن، نقلل الحرارة ١٨٠ وهتقعد لمدة ٢٠
دقيقة
- المفروض بعد ما تطلع من الفرن تتساب شوية عشان تبرد قبل ما تتشال من القالب
وتقدم باردة، لو قدرتوا تصبروا
وبالهنا والشفا
تعليقات
إرسال تعليق